OM jag vore politiker..

...och del av etablissemanget skulle jag ta mig en rejäl funderare efter veckans valresultat i USA.
Det är uppenbart att det finns en stor skillnad mellan de värderingar  - d v s uppfattningar om önskvärdheten hos ett visst tillstånd -
och de värderingar som finns bland medborgarna samtidigt som entropin ökar.
Värderingar indikerar  i vilken grad något är bra eller dåligt.
Värderingar motiverar människor till handling och de har vi sett konsekvenser av i USA idag.  
Värderingarna utgör föreställningar som sammanför, känslan av och kunskapen om sakers tillstånd för att orientera individer i den värld de lever i.
Trump har  satt fingret på den affekt och sinnerörelse som kan skapa starka känslor sprunget ur de värderingar som tycks styra många människor idag.
Värderingar varierar av tradition mellan olika individer och mellan olika kulturer. Personliga värderingar tenderar att vara konstanta över tid och främjar på så sätt kontinuitet i ett samhälle.
Det kan dock förändras över tid och det som oroar mig är att vi verkar stå inför ett sådant skifte.

Det är inte bara i USA som det finns ett missnöje med etablissemanget. Det finns tydliga indikationer i vårt eget land. Årets Sverigestudie** visar att allt fler svenskar väljer negativt laddade ord för att beskriva vilka värderingar de anser präglar det svenska samhället och kommunerna de bor i. På nationell nivå hamnar ord som osäkerhet om framtiden, arbetslöshet och byråkrati högst.

OM jag vore politiker och en del av etablissemanget skulle jag så fort som möjligt ta reda på vilka värderingar som finns bland medborgarna. Denna kunskap och insikt om värderingar kommer att leda till mer medvetna och därmed klokare beslut. Vi måste börja agera innan det är för sent. Att vända negativa värdeord till positiva värdeord som motiverar till en bättre framtid för våra barn. Inte en sämre som vi är på väg emot nu.

Tack och lov säger studien att vi trivs bättre jobbet, där ord som lagarbete, ansvar och glädje vanligt förekommande. Näringslivet har sedan länge insett vikten av att mäta och arbeta med sina värderingar och företagskultur.

*  entropi - betyder summan av den energi som går åt till improduktiv tid och missnöjesyttringar. ”Gnissel i värderingarna”
** Sverigestudien mäter vilka värderingar som präglar Sverige, våra kommuner och våra arbetsplatser. Studien ger beslutsfattare, politiker och arbetsgivare unika insikter om de värderingar som över tid präglar det svenska samhället. www.sverigestudien.se

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln