Tid för REFLEKTION

En av mina största utmaningar som ny chef vara att hitta tid för reflektion - i den prestationsspiral som man ofta hamnar i. 

För att hitta fokus och stanna till en stund och framförallt dämpa stressen, började jag ”att tänka på papper”. Jag skaffade mig en fin bok, en fin penna där jag kunde skriva och rita ner tankar och funderingar. Under vissa perioder hade jag boken liggande bredvid sängen för att fånga upp tankar som höll mig vaken på natten. När de väl är nedskrivna går det lättare att somna om.

Att reflektera ses som en viktig del av såväl inlärning som utveckling. Jag har fortfarande kvar mina anteckningsböcker där alla idéer finns kvar. Några genomförda andra väntar på att bli genomförda. De som fortfarande är mina drömmar och som är min spännande framtid. 

Det är många framgångsrika entreprenörer som ägnar tid till att reflektera. På AOL:s ägnar  vd:n Tim Armstrongs arbetsteam  fyra timmar per vecka till att bara tänka.
LinkedIn:s vd Jeff Weiner har två schemalagda timmar varje dag där han bara sitter och funderar.

För en del sker reflektionen automatiskt. Andra får anstränga sig för att inte grubbla för mycket. I dag har jag förmånen att som coach vara själva verktyget för reflektion.
Att investera tid i en coach är lika med att köpa tid för reflektion. En förmån som jag hade önskat mig själv som ny chef med många nya medarbetare och en ny verksamhetsinriktning. För tyvärr var det så att även boken blev liggande när det var som stressigast. En coach och bokad tid är alltid svårare att lägga åt sidan.

Nu blev vi ändå ett framgångsrikt team. Affärsområdet som mitt team, var en del av omsatte över 7 milljarder. Men jag är övertygad om att vi hade blivit mer framgångsrika och effektiva om vi alla hade haft tid för reflektion (och en coach).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln