Hatten av för dig Ingvar 

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

En stor människa och entreprenör har lämnat oss. Jag tillhör en generation som är uppväxt med IKEA och det känns som jag känner Ingvar personligen vilket jag förstås inte gör. Det bara känns så.

En av de svåraste och viktigaste uppgifterna en framgångsrik företagsledare står inför är att få engagerade medarbetare.  För att få det måste man skapa en god företagskultur och en tydlig vision med starka värderingar. Problemet är att alltför många tror att detta kommer automatiskt.
Inte Ingvar Kamprad han visste att en trappa måste städas uppifrån för att bli ren och att aldrig tappa fokus på vad som är viktigast - kunden. Hans betydelse som entreprenör var enorm och han förstod värdet av tjäna människor genom de människor som arbetar i hans verksamhet

Att han lyckats är så tydligt när man lyssnar på alla de medarbetare som uttalar sig med anledning av hans bortgång. Det är så tydligt att en stor man gått ur tiden och hur väl företaget och dess anställda lever sina värderingar. Alla uttrycker samma genuina känsla, gemensamma värdeord och vision. Man kan ta på känslan av gemenskap, värme och den respektfulla tanken om att varje individ har något värdefullt att erbjuda, verkligen betyder något för var och en som arbetar på IKEA.

Ingvar Kamprad har alltid varit en förebild för mig och den känslan stärks ytterligare när den tråkiga nyheten nu kablas ut. Hatten av för dig Ingvar och ditt sunda förnuft. Nu när ditt nästa steg är att möblera himlen.

Det mesta är ännu ogjort det är sant och din vision att skapa en bättre vardag för de många människorna kommer att vägleda och inspirera i många år. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln